Bankerfaringer.no

Hva er mine Kraft Bank erfaringer?

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Jeg har sett nærmere på og vurdert mange forskjellige banker. Nå ønsker jeg å dele mine Kraft Bank erfaringer med deg. Finn ut om dette er banken for deg, enten du er på jakt etter en bank for lån eller sparing. 

Hva er bakgrunnen til Kraft Bank?

Kraft Bank ble først lansert i 2018, og er dermed en relativt ny og ung bank på markedet. Banken tilbyr både låne- og spareprodukter, men den viktigste målgruppen er låntakere med betalingsanmerkninger som sliter med å få lån hos andre banker.

Bankens hovedkvarter er i Sandnes, men de tilbyr tjenestene sine i hele Norge. Kraft Bank er også en børsnotert bank.

Kraft bank erfaringer
Kraft Bank sin logo.


Hva slags lån tilbyr Kraft Bank?

Når det gjelder låneprodukter, er det kun refinansieringslån som tilbys hos Kraft Bank. Her finner du altså ikke vanlige forbrukslån eller kredittlån. Fordelen med bankens refinansieringslån, er at det også tilbys til deg med betalingsanmerkninger.

Du må kunne vise til sikkerhet i bolig, enten det er din egen bolig eller andres. Eier du ikke din egen bolig, kan du for eksempel få hjelp av en kausjonist – som for eksempel mor eller far.

Hvor mye kan man låne hos Kraft Bank?

Kraft Bank sine lånegrenser vil variere fra sak til sak, siden alle kunder blir behandlet individuelt. Banken oppgir ikke noen spesifikke lånegrenser på siden sin. Jeg kan derfor bare anta at laveste lånebeløp er på et par hundretusener, noe som er vanlig hos spesialbanker.

Det er uansett ikke mulig å låne mer enn at du maksimalt har 85 % belåningsgrad på boligen din – basert på markedsverdien. Du må kunne vise til en e-takst av nyere dato for at banken skal kunne gi deg et formelt lånetilbud. 

Er lånebetingelsene til Kraft Bank gode?

Mine Kraft Bank erfaringer er at banken kan tilby relativt gunstige lånevilkår på refinansieringslån. 

Her kan man blant annet få rentegaranti med en varighet på tre år. Dette betyr at lånerenten din ikke vil øke de neste tre årene, noe som gir forutsigbarhet og trygghet.

Renten er noe høyere enn i de tradisjonelle bankene. Får du for eksempel refinansiering med betalingsanmerkning i boliglånet, vil renten generelt sett være mer enn det dobbelte enn den ordinære banker har. 

Jeg går ikke inn på rentesatsene her, da renter er kjent for å kunne svinge mye fra tid til annen. Renten vil dessuten være veldig avhengig av den enkelte låntakers kredittscore. Legg også merke til at Kraft Bank har en etableringskostnad fra 20 000 kroner og oppover.

Hvordan er søknadsprosessen for lån hos Kraft Bank?

Det er relativt uproblematisk å søke om lån hos Kraft Bank. Her må du, i likhet med banker flest, fylle ut et skjema for å søke om lån. Banken er nettbasert, og du kan derfor ikke søke om lån i en filial.

Når du fyller ut søknadsskjemaet opplyser du om ønsket lånebeløp, nedbetalingstid og hvorvidt du kan stille med sikkerhet i bolig. Du må også legge inn personopplysninger. 

Mine erfaringer med Kraft Bank er at banken vil behandle alle lånesøknader individuelt, og de ser nøye på hver enkelt sak. Du vil motta svar enten banken kan innvilge deg lån, eller om du får avslag. 

kraft bank hjemmeside
Skjermbilde av Kraft Bank sin hjemmeside.


Hvordan er supporten hos Kraft Bank? 

Om vi ser på banken sin kundeservice, vil jeg si at det er enkelt å komme i kontakt med de. Hvis du lurer på noe, kan du kontakte banken mellom klokken 12:00 og 15:00 på telefon i hverdagene. Jeg skulle dog gjerne sett at åpningstidene på kundeservice ble utvidet noe.

Det er for øvrig også mulig å komme i kontakt med banken på e-post, dersom du skulle foretrekke det. Sjekk gjerne ut «Spørsmål og svar», for der finnes det gjerne svar på mange av tingene du lurer på. 

Har Kraft Bank en brukerorientert nettside?

Ja! Jeg mener at nettsiden er bygget opp på en veldig brukervennlig og grei måte. Du finner mye nyttig informasjon om både lån og sparing allerede på velkomtssiden. Utdypende informasjon fås via hovedmenyen.

Nederst på nettsiden finner du viktig informasjon om alt fra kontaktopplysninger og personvern, til generell informasjon om banken.

Er sparing gunstig hos Kraft Bank?

Banken krever ikke gebyrer eller andre kostnader for at du har en sparekonto hos dem. Renten på sparekontoen til Kraft Bank er faktisk bedre enn renten tradisjonelle banker som DNB kan tilby.

Du kan også se frem til 12 gebyrfrie uttak per år, noe som er tilstrekkelig for de fleste. Når det gjelder sparebeløp, kan privatpersoner spare mellom 50 000 og 2 000 000 kroner hos Kraft Bank.

Hvordan er folk flest sine Kraft Bank erfaringer?

Folk flest har gode Kraft Bank erfaringer, og de fleste er mer enn middels fornøyd med spesialbanken. Generelt sett er bankens kunder fornøyd med både kundestøtte og rådgivning, så vel som selve låne- og spareproduktene.

Spesielt mye skryt får banken for at de ser på hver enkelt sak, og at de har hjulpet mange som opplever å få avslag hos de fleste andre banker.

Er Kraft Bank en trygg bank?

Ja, mine Kraft Bank erfaringer tilsier at dette er en solid og trygg bank. Banken er blant annet med i Bankenes Sikringsfond, noe som innebærer at sparepengene dine sikres med garanti. Skulle for eksempel banken gå konkurs, vil du med andre ord ikke tape pengene dine.

Kraft Bank har også bankkonsesjon fra Finanstilsynet, og har derfor tillatelse fra norske myndigheter til å tilby tjenestene sine. Her kan du føle deg trygg, både når det gjelder personvern, innskudd og sikkerhet på nettsiden.

Kan jeg anbefale Kraft Bank til andre?

Dersom du er ute etter en spesialbank som kan hjelpe deg med refinansiering med sikkerhet eller sparing, er Kraft Bank verdt å sjekke ut. Er du derimot på jakt etter forbrukslån eller kredittlån, er ikke dette noe Kraft Bank tilbyr.

Mine Kraft Bank erfaringer er generelt sett gode, både med tanke på kundeservice, sikkerhet og de ulike tjenestene som tilbys. Rentene er forholdsvis høye på låneprodukter, men dette må sees i sammenheng med den ekstra risikoen banken jo tar.

Vurderer du å bli kunde hos Kraft Bank, eller er du det fra før?

Om du allerede har et lån hos Kraft Bank eller skal ta opp et lån hos de, vil jeg anbefale deg å bruke noen få minutter på å sjekke med minst 1 annen bank om et konkurrende tilbud.

Etter å ha vært gjennom mange norske banker kan jeg med trygghet si at det er mye penger å spare ved å gjøre dette da bankene stort sett alltid prøver seg med en dyr rente når de ser at de kan.

Trykk på knappen nedenfor så kan du fylle ut et skjema og du vil innen kort tid se om du kan få et bedre tilbud et annet sted.