Bankerfaringer.no

Hva er mine Nordax Bank erfaringer?

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Jeg vet at mange synes det er vanskelig å velge riktig bank for seg og sin økonomi. Derfor ønsker jeg å hjelpe deg ved å dele mine egne erfaringer. Jeg har blant annet sett nærmere på Nordax Bank. Nedenfor kan du lese mer om mine Nordax Bank erfaringer.

Hva er historien og opphavet bak Nordax Bank?

Nordax Bank markedsfører seg som en spesialbank med fokus på sparing og lån, og kan blant annet hjelpe låntakere med betalingsanmerkninger. Banken er svensk, men har også etablert seg i Norge, Tyskland og Finland.

Nordax Bank kom på markedet i 2003, og har i dag omkring 190 000 kunder. Banken har i overkant av 230 ansatte, som jobber for å tilby kundene skreddersydde tilbud. I 2019 begynte banken å tilby lån også til dem med betalingsanmerkninger.

nordax bank erfaringer
Nordax Bank sin logo.


Hvordan gjør Nordax det når det kommer til brukervennlighet og nettside?

Da jeg så nærmere på Nordax Bank, fikk jeg med en gang inntrykk at nettsiden var veldig intuitivt lagt opp og både brukervennlig og enkel å finne frem på.

På forsiden finner du knapper som gir deg direkte tilgang til søknad om refinansiering, boliglån og forbrukslån. Fra hovedmenyen kan du også velge låne- og spareprodukter, eller sjekke ut «Kunnskapsbanken». Sistnevnte er en blogg med interessante økonomiartikler.

Hva slags lån tilbyr Nordax?

Mine erfaringer med lån hos Nordax Bank er at banken kan skilte med et variert og godt utvalg av låneprodukter. Her tilbys blant annet refinansieringslån, forbrukslån og boliglån.

Banken sier at de ønsker å hjelpe deg som får avslag i ordinære banker. Det er blant annet mulig å få lån med betalingsanmerkninger, hvis du kan tilby sikkerhet i egen eller andres bolig.

Hvilke kriterier må oppfylles for å få lån hos Nordax Bank?

For å få lån hos Nordax Bank må du oppfylle diverse krav, både til alder, inntekt og gjeld. Du må naturligvis ha fylt 18 år, og du må kunne vise til stabil inntekt. 

Det er imidlertid ikke slik at en betalingsanmerkning fører til automatisk avslag, slik det gjør hos mange tradisjonelle banker. Her kan du søke om lån på tross av inkasso eller betalingsanmerkninger, gitt at du kan stille med pant i bolig.

Hva er lånegrensene til Nordax Bank?

Som hos andre banker, har ulike låneprodukter hos Nordax ulike lånegrenser. Skal du refinansiere med sikkerhet i eiendom, kan du låne alt fra 250 000 til 10 000 000 kroner. Husk at lånet ikke kan overskride 85 % av eiendommens markedsverdi.

Er det snakk om refinansiering uten sikkerhet, er lånegrensen fra 10 000 til 600 000 kroner. 

Hvordan er søknadsprosessen?

Om du skal søke etter lån hos Nordax, er dette noe som kan gjøres direkte fra bankens hjemmeside. I søknadsskjemaet fyller du inn informasjon om ønsket lånebeløp, nedbetalingstid og andre nødvendige opplysninger.

Deretter klikker du på knappen «Videre», og legger inn opplysninger som navn, adresse og lignende. Banken vil gjennomføre en kredittsjekk, og mine Nordax Bank erfaringer er at du får svar innen rimelig tid.

Hvordan er lånevilkårene basert på mine Nordax erfaringer?

Lånevilkårene hos Nordax Bank er som forventet hos en spesialbank. Her er naturlig nok rentenivået en god del høyere enn hos tradisjonelle banker. Dette er fordi banken tar en større risiko når de låner ut penger til kunder med betalingsanmerkninger.

Det er også et forholdsvis høyt etableringsgebyr hos banken. Dette gebyret utgjør hele 4 % av beløpet man låner, noe som fort kan bli litt dyrt.

Jeg skal ikke gå inn på eksakt effektiv rente, siden denne vil kunne variere mye – både fra dag til dag og basert på din individuelle lånesøknad.


nordax bank hjemmeside
Skjermbilde av Nordax sin hjemmeside.

Hva er mine Nordax sparekonto erfaringer?

Min Nordax sparekonto erfaring er at det tilbys gunstige spareprodukter. Her kan du blant annet velge mellom en fastrentekonto og en vanlig sparekonto. Fastrentekontoen er beregnet på deg som ønsker å spare fra 10 000 til 2 000 000 kroner.

Fastrentekontoen er gunstig for deg som skal spare høyere beløp, og takket være den faste renten er det enkelt å forutsi hvor mye beløpet vil vokse med tiden.

Mine Nordax Bank sparing erfaringer er at den ordinære sparekontoen passer best når du ønsker fleksibilitet med et ubegrenset antall uttak. På denne sparekontoen kan du spare fra 0 til 5 000 000 kroner, noe som gjør kontoen aktuell for de fleste.

Når det gjelder sparerenten skal jeg ikke skrive så mye om denne, da den kan endres fra dag til dag. Men rentenivået er absolutt konkurransedyktig sammenlignet med andre spesialbanker.

Hvordan er mine erfaringer med Nordax sin kundestøtte?

Nordax virker å tilby god kundestøtte. Kundeservicemedarbeiderne er tilgjengelig under ordinære åpningstider fra 09:00 til 17:00 i hverdagene, og kan nås på telefon eller e-post.

Banken har egne telefonnumre som kan ringes avhengig av hva henvendelsen gjelder (f.eks. lån, sparing eller forbrukslån). Det er også egne e-postadresser som kan benyttes avhengig av hvorvidt henvendelsen gjelder generelle spørsmål, sparing eller lån.

Banken oppfordrer deg til å lese gjennom FAQ-siden før du tar kontakt, i tilfelle spørsmålet ditt allerede er besvart. 

Er Nordax trygt?

Nordax Bank blir regulert av Finansinspektionen i Sverige, og forholder seg derfor til de samme lover og regler som øvrige svenske utlånere og sparebanker.

Banken virker å være veldig sikker, og bruker avansert krypteringsteknologi for å sikre alle data du legger igjen på nettsiden.

Hvordan er andres Nordax Bank erfaringer?

Svært mange kunder har positive Nordax Bank erfaringer, men det er selvfølgelig også noen som sitter igjen med mindre gode erfaringer. 

Noen mener banken sender ut litt vel mye markedsføringsmateriell på e-post, mens andre synes renten er vel høy. Det er likevel også veldig mange som synes at banken er topp, og særlig mange skryter av søknadsprosessen.

Vil jeg basert på mine Nordax Bank erfaringer anbefale banken til andre?

Etter å ha sett nærmere på Nordax Bank, sitter jeg igjen med generelt sett positive erfaringer. Rentene og etableringsgebyrene er nok litt høyere enn hos tradisjonelle banker, men ikke avskrekkende høye.

Samtidig kan banken hjelpe deg der mange av de ordinære bankene ville sagt nei. Dette er en bank jeg absolutt kan anbefale, både til sparing og lån.