Bankerfaringer.no

Hva er mine erfaringer med Bluestep bank?

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Jeg har vurdert en rekke banker, og ønsker å dele erfaringene mine med deg. Jeg har blant annet sett nærmere på Bluestep bank, som er en populær nisjebank med fokus på å hjelpe kunder som gjerne får nei i andre banker. Les mer om mine og andre sine Bluestep bank erfaringer nedenfor.

bluestep erfaringer
Bluestep sin logo.

Hva er bakgrunnen til Bluestep?

Før jeg så nærmere på Bluestep ønsket jeg å lære litt mer om bankens bakgrunn. Det var relativt enkelt å finne informasjonen jeg var ute etter på bankens egen nettside, der det blant annet kommer frem at banken ble etablert i 2005.

Banken har filialer i flere nordiske land, inkludert Norge og Sverige. Ifølge banken selv, er de ledende på sitt område – nemlig som nisjebank med låneprodukter til dem med betalingsanmerkninger.

I dag har Bluestep omkring 200 ansatte, og har vært en kjent bank på det norske markedet siden de etablerte seg i Norge i 2010. 

Hva skal til for å få lån hos Bluestep?

Mine Bluestep erfaringer er at banken skiller seg ut med tanke på hvilke kriterier som stilles for å få lån. De aller fleste tradisjonelle banker sier nei til å låne penger til kunder med betalingsanmerkninger, men Bluestep sier i mange tilfeller ja.

Merk deg at Bluestep kun kan gi lån til deg med betalingsanmerkninger hvis du kan stille med sikkerhet i fast bolig. Dette betyr altså at du må eie din egen bolig, eller kjenne noen som kan stille som kausjonist/medsøker for deg. Samtidig må det være ledig verdi i eiendommen. 

Dette er som regel tilfelle om du har eid boligen en stund og den har økt i verdi, eller om du har betalt ned på lånet over en lengre periode.

Erfaringer Bluestep bank har gitt meg, tilsier også at banken krever at du har tilstrekkelig betjeningsevne. Du bør altså ha fast inntekt, enten det er gjennom trygd eller lønn. Banken er flink til å vurdere kundene sine individuelt, og se på den enkeltes situasjon.

Hvordan er lånegrensene til Bluestep?

Ifølge Bluestep er det mulig å låne alt fra minimum 250 000 kroner og oppover. Husk imidlertid på at den øvre lånegrensen ikke kan være høyere enn maksimalt 85 % av boligens verdi. Det er ikke satt noen spesifikk maksimumsgrense for lån hos banken.

Nøyaktig hvor mye du kan låne, vil altså avhenge helt av din økonomiske situasjon og hvor mye fri verdi det finnes i boligen din. Har du for eksempel en belåningsgrad på 84 % av boligens verdi i dag, er det ikke så mye ledig verdi å hente.

Hva er mine Bluestep erfaringer når det gjelder lånevilkår?

Det at Bluestep kan hjelpe deg med betalingsanmerkninger er en fordel, men den ekstra risikoen banken tar medfører også enkelte ulemper. Mine Bluestep erfaringer er nemlig at nisjebanken har relativt høye lånerenter sammenlignet med tradisjonelle banker.

Rentenivået ligger generelt sett et par prosentpoeng over det som tilbys hos tradisjonelle norske banker. Jeg ønsker ikke å oppgi eksakt rente her, siden rentene kan endres mye fra dag til dag. Ulike lånekunder vil også få ulike lånevilkår avhengig av kredittscore.

Mine Bluestep erfaringer er også at det er et forholdsvis høyt etableringsgebyr hos banken. Se på de effektive rentene, da disse gir deg fullstendig oversikt over lånekostnadene.

Sammenligner jeg imidlertid med andre nisjebanker, har Bluestep lånevilkår som absolutt fremstår gunstige. 

Hvordan er mine Bluestep erfaringer med tanke på søknadsprosessen?

Når man har behov for å låne penger, er det en fordel å velge en bank som kan tilby en brukervennlig søknadsprosess. Mine Bluestep erfaringer tilsier at søknadsprosessen er tilfredsstillende hos denne aktøren.

På bankens nettside finnes det knapper du kan klikke på dersom du ønsker å søke om lån til refinansiering eller lignende. Deretter vil man få tilgang på skjema som skal fylles ut, og man kan legge ved eventuell tilleggsdokumentasjon ved behov. 

Prosessen er intuitiv, og jeg synes det Bluestep er helt på høyde med de beste bankene på dette området. 

Hvordan er mine Bluestep sparekonto erfaringer?

Mine Bluestep erfaringer for sparing er at banken også kan by på gunstige spareprodukter. Det er mulig å åpne en sparekonto hos banken med få tastetrykk, og deretter kan du overføre penger til sparekontoen din gratis. Også uttak fra kontoen er gratis.

Har du spareproduktet «Sparekonto» hos Bluestep, er det fritt frem med innskudd og uttak uten kostnader. Mine Bluestep erfaringer er imidlertid at dersom du velger en sparekonto med såkalt «Sparevalg», er det kun godskrevne renter som kan tas ut.

Du kan velge mellom fast og flytende rente, alt etter hva du foretrekker. Mine Bluestep sparekonto erfaringer er at flytende renter lønner seg i lengden.

Hvordan er mine Bluestep erfaringer av kundeservice?

Jeg vurderte også Bluestep bank sin kundeservice, for å finne ut om support-systemet holder mål. Banken tilbyr etter min erfaring god kundestøtte, og det er mulig å få hjelp på hele 20 forskjellige språk.

På bankens nettside er det mulig å klikke seg inn på «Kontakt oss» via en egen link nederst på siden. Du vil da få tilgang på en praktisk FAQ (ofte stilte spørsmål) der de mest vanlige spørsmålene besvares, og du finner kontaktinformasjon for kontaktflater som e-post og telefon.

Mine Bluestep erfaringer i forbindelse med kundeservice er gode. Her vil du raskt få hjelpen du trenger, og kundeservicemedarbeiderne svarer generelt sett på en presis og hyggelig måte.

erfaringer med bluestep
Bilde av Bluestep sin hjemmeside.

Hva sier andre om Bluestep bank?

Før du registrerer deg som kunde hos en ny bank, kan det være smart å se gjennom andre forbrukeres erfaringer. Nå har du blitt bedre kjent med mine Bluestep erfaringer, men hva synes andre? Jeg har sett litt rundt på nett, og lest andres ærlige anmeldelser.

Inntrykket jeg sitter igjen med, er at kunder stort sett er veldig fornøyde med produktene og tjenestene Bluestep tilbyr. Dette gjelder både Bluestep sparekonto erfaringer, og erfaringer med lån. Det finnes så klart noen unntak, men alt i alt har banken fornøyde kunder.

Kundene som er mest misfornøyde, er gjerne dem som fikk avslag på lånesøknadene sine. Selv om Bluestep bank gir lån der mange andre banker gir avslag, kan ikke hvem som helst få lån i banken.

Er Bluestep trygt?

Basert på undersøkelser og egne erfaringer med banken mener jeg Bluestep kan anses som en trygg bank. De har kontorer i flere nordiske land og har vært på det norske markedet siden 2010.

Kan jeg anbefale Bluestep bank?

Ja, jeg sitter generelt sett igjen med en overvekt av positive Bluestep erfaringer etter å ha sett nærmere på banken. Banken har ikke markedets laveste lånerenter, men kan til gjengjeld hjelpe der mange andre gir avslag.

Jeg vil særlig anbefale Bluestep til deg som sliter med betalingsanmerkninger. Så lenge du kan vise til fri verdi i en bolig, kan du ha gode sjanser for lån hos Bluestep.