Bankerfaringer.no

Resurs Bank erfaringer? Her er mine…

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Med mange banker å velge blant kan det være vanskelig å vite hvilke du bør styre unna, og hvilke som er gunstige. Da er det nyttig å sjekke ut andres Resurs Bank erfaringer. Jeg har vurdert banken for deg, og her kan du lese mer om hva jeg synes.

Hvordan er historien bak Resurs Bank?

Resurs Bank kom på markedet i 2011, og er i dag en bank med filialer i flere nordiske land. Hovedfilialen ligger i Oslo, og bare her i Norge har konsernet omkring 110 ansatte.

Banken tilbyr i dag låneprodukter for både privatpersoner og bedrifter. Her kan man blant annet få hjelp med refinansiering og lån uten sikkerhet. 

resurs bank logo
Resurs Bank sin logo.

Hvordan er mine Resurs Bank erfaringer i forbindelse med lån?

Resurs Bank fremstår som en bank med relativt få låneprodukter, og tilbyr etter alt å dømme kun lån uten sikkerhet. Det vil si at banken tilbyr forbrukslån og refinansiering, men ikke til de med betalingsanmerkninger. 

Ønsker du å samle dyre smålån eller trenger et lån til uforutsette utgifter, kan imidlertid Resurs Bank ha løsningene du leter etter. Banken markedsfører for både «lån til bil» og «lån til oppussing», men begge er i realiteten samme type lån (forbrukslån) med identiske renter.

Hvilke kriterier må oppfylles for å få lån hos Resurs Bank?

Det er enkelte kriterier som må innfris for at du i det hele tatt skal kunne få lån hos Resurs Bank. Banken krever blant annet at du som søker om lån har fylt 25 år. Du må for øvrig kunne vise til en stabil inntekt tilsvarende minimum 280 000 kroner i året.

Du vil ikke få lån dersom du har betalingsanmerkninger eller om du har vært sykemeldt i lengre tid. Basert på mine Resurs Bank erfaringer, er banken opptatt av at du skal ha en relativt sunn økonomi for å kunne få lån.

Er lånevilkårene til Resurs Bank gunstige?

Lånevilkårene er viktige å ta hensyn til, og da særlig med tanke på effektiv rente. Mine erfaringer er at banken har et nokså gjennomsnittlig rentenivå. Husk uansett på at renten du som kunde får vil avhenge av kredittscore og betjeningsevne.

Renten kan sees i sammenheng med risikoen banken tar ved å låne deg penger. Har du god kredittscore kan du derfor forvente en lavere rente enn ved en dårlig kredittscore.

Resurs Bank krever et administrasjonsgebyr hver eneste måned, og dette er på 29 kroner. Det er dessuten et etableringsgebyr på 995 kroner. Dette er med utgangspunkt i et lån på 100 000 kroner, og gebyrene kan altså variere basert på lånebeløp.

Hvor mye kan jeg låne hos Resurs Bank?

Hos Resurs Bank kan du generelt sett låne alt fra 10 000 til 500 000 kroner. Hvor mye du får låne, vil imidlertid avhenge av din betjeningsevne. 

Jeg vil si at lånegrensene er nokså gjennomsnittlige, og spekteret av lånebeløp som kan fås dekker de fleste behov.

Hvordan er låneprosessen hos Resurs Bank?

Hos Resurs Bank kan du søke om lån ved å klikke på knappen «Begynn din søknad» eller «Søk om lån». I skjemaet som dukker opp fyller du inn nødvendig informasjon om for eksempel ønsket lånebeløp og hvor lang nedbetalingstid du ønsker.

Banken har en praktisk løsning som lar deg se hvor høye de månedlige avdragene blir basert på nedbetalingstid. Etter at dette er fylt ut, legger du inn kontaktopplysninger, informasjon om inntekt og andre opplysninger banken ber om.

Søknaden din vil deretter behandles, og du vil bli kredittsjekket. Avhengig av hvor høy kredittscore du får, vil banken utarbeide et lånetilbud eller gi avslag på lånesøknaden.

Basert på mine egne Resurs Bank erfaringer, er prosessen med å søke om lån uproblematisk. Du kan signere med BankID, og pengene vil som regel bli utbetalt innen et par dager etter at du har signert.

resurs bank erfaringer
Skjermbilde av banken sin nettside.


Kan man opprette en sparekonto hos Resurs Bank?

Dette er først og fremst en bank for deg som ønsker å låne penger uten sikkerhet. Fra hva jeg er klar over tilbyr nemlig banken ikke noen spareprodukter.

Det finnes ingen informasjon om sparing eller sparekonto på bankens nettside, og jeg antar derfor at dette ikke er noe banken tilbyr.

Hva er mine Resurs Bank erfaringer med kundesupporten?

Resurs Bank har en innholdsrik og omfattende seksjon med spørsmål og svar, og her vil du i mange tilfeller finne svar på det du er ute etter. Eventuelt kan du kontakte kundeservice.

Jeg opplever det som at kundeservicen er enkel å få tak i under åpningstidene, som er mellom 09:00 og 16:00 i hverdagene. Her er det mulig å ringe eller sende e-post.

Er nettsiden til Resurs Bank brukervennlig eller ikke?

Nettsiden til Resurs Bank fremstår litt mer uoversiktlig enn enkelte andre banker jeg har sett nærmere på. Det er likevel ikke problematisk å finne frem til informasjon om lån, kundeservice eller lignende.

Mine Resurs Bank erfaringer er likevel at banken med fordel kunne ha gjort siden sin litt mer oversiktlig. Det kunne for eksempel ha vært en bedre oversikt over hva slags lån som tilbys. Her markedsføres det nemlig flere lånetyper som i prinsippet er samme låneprodukt.

Hvordan er andre kunders Resurs Bank erfaringer? 

Det er delte meninger om Resurs Bank blant det norske folk. Noen gir banken dårlig omtale fordi de er misfornøyd med kundeservice og rådgivning. Andre klager på bankens faktureringsrutiner.

Mange er imidlertid veldig fornøyde, og har gode Resurs Bank erfaringer – spesielt med tanke på forbrukslån.

Er mine Resurs Bank erfaringer gode nok til at banken kan anbefales?

Etter å ha sett nærmere på Resurs Bank, sitter jeg igjen med et forholdsvis godt inntrykk av banken. Det er imidlertid litt synd at banken ikke har noen spareprodukter. Men er du ute etter lån, kan denne banken absolutt være et godt alternativ.

Du kan se frem til konkurransedyktige vilkår på lån, noe mange setter pris på. Har du betalingsanmerkninger kan du ikke få lån her, men da finnes det heldigvis andre gode banker du kan se nærmere på. Jeg har sett på flere banker som tilbyr lån med betalingsanmerkning.