Bankerfaringer.no

Hva er mine Bank2 erfaringer?

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Jeg har sett nærmere på mange forskjellige banker for deg, slik at du enklere kan finne banken som passer deg best. Denne gangen har jeg sett på Bank2, som har fokus på å kunne tilby lån til kunder som sliter med å få lån andre steder. Les om mine (og andre sine) Bank2 erfaringer under.

bank2 erfaringer
Bank2 sin logo.

Hva slags bakgrunn har Bank2?

Bank2 kom på markedet i 2005, og har hele tiden arbeidet for å kunne tilby skreddersydde bankprodukter til kunder som får nei hos tradisjonelle banker. Dette gjelder ikke bare privatkunder, men også selvstendig næringsdrivende.

Bank2 har blant annet hjulet flere tusen nordmenn med å forhindre tvangssalg av bolig, takket være tjenestene innen refinansiering med sikkerhet.

Hvilke kriterier stilles for å få lån hos Bank2?

Alle banker har visse kriterier som må oppfylles for at man skal kunne få lån. Bank2 er en bank som kan hjelpe der mange andre ikke kan, men også denne banken gir avslag innimellom.

Mine Bank2 erfaringer er at denne spesialbanken kan hjelpe deg så lenge du er gammel nok, har betjeningsevne og ledig verdi i boligen. Du må med andre ord kunne dokumentere inntekt og fremlegge en gyldig verdivurdering av boligen din.

Hvor konkurransedyktige er Bank2 når det gjelder renter og vilkår for lån?

Når det gjelder mine erfaringer med Bank2 sine lånevilkår, er betingelsene som forventet fra en nisjebank. Banken tar naturlig nok en høyere risiko når den låner ut penger til personer med betalingsanmerkninger, og dette fører også til at rentene økes noe.

Både gebyrer og renter er en del høyere enn hva du vil se hos de tradisjonelle bankinstansene. Jeg kan bare uttale meg på generelt grunnlag her, siden alle lånesaker er individuelle. 

Hvordan er lånegrensene hos Bank2?

Etter å ha sett nærmere på Bank2, fant jeg ut at man kan få lånebeløp fra 250 000 kroner og opp. Det er ingen spesiell øvre lånegrense, men du har ikke mulighet til å ha mer enn 85 % i belåningsgrad på boligen din.

Lånegrensene fremstår som helt gjennomsnittlige, og vil dekke de fleste behov. Hvor mye akkurat du kan låne, bestemmes blant annet av økonomisk situasjon og andelen fri verdi i eiendommen din. 

Søker du sammen med en medlåntaker, vil også dette ha innvirkning på hvor mye du får i lån.

Hva synes jeg om søknadsprosessen til Bank2?

Mine Bank2 erfaringer er at søknadsprosessen er veldig intuitiv. For hvert bankprodukt som presenteres på nettsiden, er det mulig å klikke på en søknads-knapp. Du slipper derfor å bruke mye tid på å lete etter søknadsskjema.

I søknadsskjemaet for refinansiering kan du oppgi lånebeløp, personlig informasjon, hvorvidt du har en medlåntaker, økonomiske opplysninger og hvorvidt du eier din egen bolig. Deretter er det bare å sende inn søknaden, og prosessen er veldig uproblematisk. 

Hva er mine Bank2 erfaringer med tanke på support?

Jeg ønsket å kontakte kundeservice hos Bank2 for å finne ut hvorvidt support-avdelingen fungerer som forventet. Jeg ble ikke skuffet, for banken kan hjelpe både via telefon og e-post ved behov. Åpningstidene er fra 08:30 til 15:30.

Mine Bank2 erfaringer er at banken besvarer spørsmål veldig kjapt og greit innenfor åpningstidene. De ansatte i kundeservice fremstår både profesjonelle og flinke når jeg kontakter dem gjennom e-post.

Banken har en innholdsrik nettside som besvarer det aller meste, men jeg savner likevel en egen spørsmål-og-svar-side. Bortsett fra dette er inntrykket av support veldig bra. 

Bank2 har for øvrig også et eget klageskjema som kan fylles ut dersom du ikke skulle være fornøyd med en tjeneste eller et produkt. Du vil etter en stund motta skriftlig svar på klagen din, og banken vil behandle klagen så fort som mulig.

erfaringer med bank2
Bilde av Bank2 sin hjemmeside.

Hva slags Bank2 erfaringer har jeg vedrørende spareprodukter?

Bank2 har ikke bare låneprodukter, men også dagligbank – noe som blant annet inkluderer bankkort, brukskonto og sparekonto. Du kan med andre ord bruke Bank2 som din hovedbank, og ha lønnskontoen din her.

Så, hvordan er mine Bank2 erfaringer med tanke på sparekonto? Først og fremst synes jeg det er veldig positivt at banken ikke har noen begrensninger når det gjelder antall uttak. Her kan du gjøre så mange uttak du vil uten ekstra kostnader.

Sparerenten er konkurransedyktig, men kanskje ikke fullt så høy som i tradisjonelle banker. Du kan uansett se frem til brukervennlige og gode spareprodukter som fungerer fint for den jevne forbruker.

Hva er andres erfaringer med Bank2?

De aller fleste anmeldelser og omtaler fra andre kunder hos Bank2 er av den positive sorten. Det betyr at banken tydeligvis gjør mye riktig. Samtidig er det også enkelte brukere som er misfornøyde, naturlig nok, men slik er det for alle banker.

Det viktigste er at det er flere positive enn negative omtaler, noe jeg ser på som et godt tegn. 

Er Bank2 sikker?

Ja, etter mine Bank2 erfaringer er dette en trygg og solid bank. Du finner all nødvendig informasjon om personvern, samtykke og andre sikkerhetstiltak på bankens nettside. Informasjonen er også tilgjengelig på engelsk, noe som er et flott tiltak.

Banken er også veldig transparent og åpen når det kommer til eiere og aksjonærer, og du finner en detaljert oversikt over hvem som eier banken på nettsiden deres. 

Vil jeg anbefale Bank2 til andre?

Basert på min research av Bank2, kan jeg anbefale deg å opprette et kundeforhold hos banken. Husk likevel på at det ikke er gitt at dette er banken som kan gi deg de beste lånevilkårene. 

Det er derfor lurt å sammenligne lån fra en rekke banker, slik at du får mulighet til å velge lånet som passer deg aller best. Jeg vil anbefale deg å se nærmere på effektiv rente, da det er denne som avgjør hvor mye et lån vil koste deg.

Bank2 tilbyr en konkurransedyktig effektiv rente sett opp mot andre banker i samme nisje. Jeg kan også anbefale Bank2 med tanke på kundeservice, brukervennlighet og andre viktige faktorer.