Bankerfaringer.no

Instabank erfaringer? Dette er mine…

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Jeg er opptatt av å hjelpe norske forbrukere med å finne gunstige alternativer for sparing eller lån. I den forbindelse har jeg sett på mange banker. Denne gangen ser jeg på den heldigitale banken Instabank. Les videre om du vil vite mer om mine Instabank erfaringer.

Hva er historien bak Instabank? 

Instabank er en relativt ny bank som ble etablert i 2016. I dag har de over 50 000 brukere, og banken har etablert seg godt på det nordiske markedet. Banken tilbyr ikke bare låneprodukter, men også innskuddsløsninger.

Banken streber etter å kunne tilby kundene de beste teknologiske løsningene, slik at sparing og lån skal bli så enkelt som mulig. Instabank er en forholdsvis liten bank sett i den store sammenheng, men ambisjonene er store.

Instabank erfaringer
Instabank sin logo.


Hva slags type lån tilbyr Instabank?

Instabank tilbyr et bredt utvalg av lån som kan dekke de fleste behov. Her kan du blant annet søke etter forbrukslån, lån med sikkerhet, refinansieringslån, billån og båtlån. Instabank har også kredittkort kalt Instapay MasterCard.

Jeg erfarer også at banken tilbyr god fleksibilitet når det kommer til nedbetalingstid. Et forbrukslån kan for eksempel betales ned på alt fra 1–15 år (avhengig av hva det skal brukes til). 

Hva må til for å få lån hos Instabank?

Uansett hvilken bank du søker lån hos, er det visse krav som må oppfylles for at du skal kunne bli lånekunde. Mine Instabank erfaringer er at denne banken ikke tilbyr lån så lenge man har betalingsanmerkninger.

Ellers er det krav om at låntaker har fylt 23 år, og at man har en fast inntekt. Skal du søke om lån med sikkerhet må du også kunne stille med pant i egen eller andres bolig. Det må da være fri verdi å hente i boligen. 

Legg også merke til at du ikke kan ha en total gjeld som er høyere enn 5 x brutto årsinntekt. Dette gjelder for øvrig hos alle norske banker.

Hva slags lånegrenser har Instabank? 

Dersom du skal ta opp et forbrukslån hos Instabank, kan du låne alt fra 5 000 til 500 000 kroner. Ønsker du et lån med sikkerhet i eiendom, kan du låne alt fra 100 000 til 5 000 000 kroner.

Når det gjelder billån kan du låne fra 30 000 kroner til 500 000 kroner, og det samme gjelder om du ønsker et lån til båt eller MC.

Hva synes jeg om låneprosessen til Instabank?

Jeg har gode erfaringer med Instabank når det kommer til låneprosessen. Ønsker du for eksempel å søke om et forbrukslån, velger du dette låneproduktet og klikker på «Søk her». Deretter vil du måtte fylle ut et skjema.

I skjemaet legger du blant annet inn fødselsnummer, telefonnumer, e-post, årslønn, nedbetalingstid og ønsket lånebeløp. Banken vil vurdere søknaden din, og du får deretter svar per e-post.

Banken vil utføre en kredittsjekk, og basert på den får du en kredittscore. 

Hvordan er Instabank sine lånevilkår?

Mine personlige Instabank erfaringer er at du vil få en forholdsvis gjennomsnittlig lånerente hos denne banken. Renten er naturligvis høyere på lån uten sikkerhet, enn på lån med sikkerhet.

Husk også at renten til Instabank kan variere fra tid til annen, og den vil blant annet påvirkes av styringsrenten til Norges Bank. I tillegg til dette, vil din kredittscore være med på å avgjøre hvor god effektiv rente banken kan tilby deg.

Det er også et etableringsgebyr på 900 kroner når du tar opp lån. Søker du imidlertid om kredittkort, er det ingen etableringsgebyr.

Hva mener jeg om Instabank sine spareprodukter?

Instabank markedsfører for at de kan tilby sparekonto med en av markedets høyeste renter. Fra hva jeg ser og forstår kan banken tilby gode spareløsninger, der du som kunde kan spare alt fra 0–5 000 000 kroner med gunstig rente.

Særlig positivt synes jeg det er at Instabank ikke har satt noen begrensinger i antall uttak. Det er heller ingen bindingstid, og du kan når som helst bytte bank om du ønsker. Det er for øvrig heller ingen gebyrer på innskudd eller uttak.

Legg også merke til at alle innskudd opptil 2 000 000 kroner blir forsikret gjennom Bankenes sikringsfond. Er det snakk om innskudd som er satt inn i forbindelse med boligsalg eller lignende, er pengene forsikret for et ubegrenset beløp.

Er nettsiden til Instabank brukerorientert?

Ja, jeg mener at Instabank har en nettside som oppfyller alle grunnleggende kriterier. Den er forholdsvis oversiktlig og ryddig, og du trenger ikke lete lenge for å finne informasjonen du trenger.

Fra hovedmenyen får du full oversikt over både lån, sparing, forsikring, kundeservice og annen viktig informasjon.

erfaringer med instabank
Skjermbilde av Instabank sin hjemmeside.

Hva er min erfaring med Instabank sin kundeservice? 

Når det kommer til support, er mine Instabank erfaringer at banken er lett tilgjengelig. Denne banken tilbyr kundeservice helt fra 07:00 til 20:00 alle hverdager, så vel som fra 10:00 til 17:00 på lørdager, og 14:00 til 18:00 på søndager. 

Dette er gode åpningstider, og banken gjør kundeservice lett tilgjengelig alle dager. De fleste banker tilbyr kun kundeservice frem til klokken 15:00 eller 16:00, så dette er ganske imponerende etter min mening.

Hvordan er andre brukere sine Instabank erfaringer?

Instabank har generelt sett kunder som er over middels fornøyde, noe som er et positivt tegn. De kundene som er mest fornøyde skryter spesielt av bankens evne til fleksibilitet og kundeservice, så vel som gunstige vilkår på sparekonto.

Noen kunder har hatt mindre positive opplevelser hos banken, for eksempel relatert til etableringsgebyret som følger med når man tar opp forbrukslån.

Er Instabank trygt? 

På generelt grunnlag vil jeg si at Instabank er trygt. Banken er medlem i det som heter Bankenes sikringsfond og Instabank har drevet virksomhet i Norge siden 2016.

Vil jeg anbefale Instabank?

Etter å ha sett nærmere på Instabank, har jeg et veldig positivt inntrykk av banken. Mine Instabank erfaringer er blant annet at banken har veldig god og tilgjengelig support, gunstige spareprodukter og fleksible lån.

Det er imidlertid visse begrensninger her også. Har du for eksempel betalingsanmerkninger, kan du ikke få lån. Renten er også litt høy på enkelte lån, og da særlig lån uten sikkerhet. Men sammenlignet med andre tilsvarende banker, er renten absolutt konkurransedyktig.

Alt i alt er Instabank en bank som passer for mange nordmenn, men ønsker du hjelp med betalingsanmerkninger bør du heller se på en annen spesialbank.