Bankerfaringer.no

Ser du etter Svea Finans erfaringer? Dette er mine…

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Hvis du synes det er vanskelig å velge bank for lån eller sparing, kan det være lurt å lese om andres erfaringer. Jeg har utforsket mange banker, og denne gangen ser jeg nærmere på Svea Finans. Les mer om mine Svea Finans erfaringer, og avgjør om banken er noe for deg.

Hva er bakgrunnen og historien bak Svea Finans?

Svea Finans er en svensk bank som tilbyr spare- og låneprodukter både til bedrifts- og privatmarkedet. Svea er i dag et av de største private finansselskapene i Norden, og har omkring 250 ansatte bare i Norge.

Svea sin historie strekker seg helt tilbake til 1981, da Svea Inkasso ble grunnlagt for å tilby hjelp til bedrifter som slet med inkassosaker. I dag heter morselskapet Svea Ekonomi, og banken har nå et bredt spekter av tjenester. 

Svea tilbyr blant annet refinansiering, lån og sparing til privatmarkedet.

svea finans erfaringer sparekonto og lån
Svea Finans sin logo.

Hvordan er Svea Finans når det kommer til lån?

Jeg har sett nærmere på Svea sine låneprodukter. Banken tilbyr både forbrukslån og lån med sikkerhet til privatkunder. Her kan du også få hjelp med refinansiering med betalingsanmerkninger, også kjent som omstartslån.

Et Svea omstartslån er et lån med sikkerhet, og det er derfor et krav at du kan stille med sikkerhet i en eid bolig med fri verdi. Foruten Svea omstartslån, kan du søke om et ordinært forbrukslån uten sikkerhet. 

Hva skal til for å få lån hos Svea Finans?

For å få lån hos Svea Finans må du blant annet ha fylt 18 år. Under kredittsjekken vil banken også se nærmere på inntekten din. Du kan heller ikke ha gjeld på mer enn 5 x inntekten din.

Du kan få lån hos Svea Bank selv om du har betalingsanmerkninger, men dette gjelder kun om du kan stille med sikkerhet. All form for eiendom kan stilles som sikkerhet, enten det er snakk om fast bolig, fritidseiendom eller en kausjonist sin eiendom.

Hvor mye penger kan jeg låne hos Svea Finans?

Dersom du skal søke om et Svea omstartslån, altså et lån med sikkerhet, kan du låne alt fra 200 000 til 10 000 000 kroner. 

Når det gjelder forbrukslån uten sikkerhet, er lånegrensene satt fra 20 000 til 400 000 kroner.

Er låneprosessen hos Svea Finans god?

Basert på mine Svea bank erfaringer, har banken en gunstig søknadsprosess. Hvis du ønsker å søke om lån, kan du klikke på «Søk her» på låneproduktet du ønsker. Deretter er det bare å oppgi beløpet du ønsker å låne og nedbetalingstid.

Videre må du legge inn opplysninger om navn, adresse, e-post, sivilstand, bosituasjon, gjeld, inntekt og eventuell medlåntaker.

Banken vil foreta en kredittsjekk og innhente nødvendig dokumentasjon. Basert på dette vil banken avgjøre hvor mye du eventuelt kan låne. Du får svar på lånesøknaden på e-post.

Hvor konkurransedyktige er Svea sine lånevilkår?

Når det gjelder lånevilkår, er mine Svea Finans erfaringer at banken tilbyr en konkurransedyktig lånerente sammenlignet med andre spesialbanker

Jeg vil imidlertid ikke gå nærmere inn på eksakt rente, noe som skyldes at lånevilkårene avgjøres av din økonomiske situasjon. Både inntekt, gjeld og eventuell sikkerhet vil være med på å bestemme hvor god rente du får – og resultatet er veldig individuelt.

Hva er mine erfaringer med Svea Finans sin sparekonto?

Svea Finans sparekontoen har en forholdsvis gunstig sparerente sammenlignet med tradisjonelle banker. Dersom du synes at sparerenten er vel lav hos din faste bank, kan du potensielt tjene mer på å flytte sparepengene til Svea.

Mine øvrige Svea Finans erfaringer mtp sparekonto er at banken også er gunstig hva gjelder etablering, antall gebyrfrie uttak og bindingstid. Her er det ingen etableringsavgifter, årsavgifter eller bindingstid, og du kan gjøre så mange uttak du ønsker uten gebyrer.

Banken er medlem av den europeiske innskuddsordningen, og alle innskudd opptil 100 000 euro er forsikret. 

svea bank erfaringer lån og sparing
Skjermbilde av Svea Finans sin hjemmeside.

Er kundeservicen hos Svea Finans god nok?

Svea tilbyr kundeservice-tjenester både for private og bedrifter. Som privatkunde velger du «Kontakt oss privat» og deretter «Kundeservice» dersom du ønsker support. Du kan ringe banken på 21 54 24 40, eller sende en e-post.

Mine Svea finans erfaringer er at de ansatte i kundeservice fremstår som kunnskapsrike og effektive. Du kan også sjekke ut en utfyllende FAQ-side der mange vanlige problemstillinger blir besvart.

Er Svea Finans trygt?

Banken fremstår som et trygt og godt valg. Banken reguleres av Finansinspektionen, som er underlagt det svenske finansdepartementet.

Nettsiden fremstår også som sikker, takket være blant annet SSL-kryptering. Alt i alt skal du kunne føle deg trygg når du er kunde hos Svea Finans.

Så om du lurer på om Svea Finans er trygt, er svaret etter min mening, ja.

Er nettsiden til Svea Finans enkel og brukervennlig?

Etter min erfaring er nettsiden til Svea Finans både intuitiv og lettnavigert. Her finner jeg enkelt frem til det jeg leter etter. Det er imidlertid tydelig at banken har bedriftskunder som sitt hovedfokus, men du finner produkter for privatkunder i hovedmenyen.

Jeg legger også merke til at man må trykke på en del knapper for å få opp kontaktopplysningene til kundeservice. Dette kunne med fordel ha vært litt enklere. Bortsett fra dette er det ikke noe å utsette på nettsiden.

Hva er andre brukere sine Svea Finans erfaringer?

Hittil har jeg snakket om mine egne Svea Bank erfaringer. Men hva mener andre tidligere og eksisterende kunder? Meningene er noe delte. Enkelte synes at kundeservicen med fordel kunne ha vært litt bedre. Andre synes at banken tilbyr middels god kunderådgivning.

Kundene som er mest fornøyde skryter særlig av den gode renten på sparekontoen hos Svea. Her kan du som nevnt få en høyere sparerente enn hos de tradisjonelle bankene.

Bør du bli kunde hos Svea Finans?

Dersom du er på jakt etter en bank som kan hjelpe deg med lån på tross av betalingsanmerkninger og inkasso, eller vil ha en god sparerente, er Svea Finans verdt å se nærmere på. 

Basert på mine Svea finans erfaringer vil jeg si at banken er gunstig på flere områder, både med tanke på sparekonto og lån. 

Samtidig skal det sies at lånerenten er noe stiv, særlig om vi sammenligner med de vanlige norske bankene. Men dette skyldes tross alt at banken tar forhøyet risiko ved å tilby lån til dem med betalingsanmerkning.

En ting som dog gjelder uansett hvilken bank du vurderer, om det er Svea Finans eller en annen, er at du alltid bør hente inn minst 1 annet tilbud fra en annen bank. Når bankene vet de konkurrerer om å få deg som kunde senker de som regel renten, så derfor er det mye penger å spare ved å gjøre dette.

Fyll ut skjemaet øverst på denne siden enten du er kunde hos Svea eller vurderer å bli det, så finner du raskt ut om en annen bank kan gi deg et bedre lånetilbud.

2.5/5

Basert på 1 tilbakemelding om bank erfaringer