Bankerfaringer.no

TFBank erfaringer? Her er mine opplevelser med de

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Med mange forskjellige banker å velge mellom, kan det være utfordrende å vite hvilken av dem som passer deg best. Jeg har undersøkt mange ulike banker for å gjøre letejobben litt lettere for deg. Her kan du lese om mine TFBank erfaringer. Kan banken anbefales?

Hva er historien og opphavet til TFBank?

TFBank ble grunnlagt i 1987, og i 2015 slo banken seg sammen med BB Finans som har drevet med utlån i Bergen siden 1984. I 2020 endret banken navn til TF Bank Norge, og i dag tilbys bankens låne- og spareprodukter i flere nordiske land.

TFBank kan tilby både lån, kredittkort og sparing, og kan blant annet hjelpe norske kunder med refinansiering.

TFbank erfaringer
TFBank sin logo.

Hva slags låneprodukter tilbyr TFBank? 

Hos TFBank kan du finne lån til refinansiering, forbrukslån og et såkalt opplån. Sistnevnte går ut på at du øker et eksisterende lån du allerede har hos TFBank. Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og det samme gjelder refinansieringslånet som tilbys.

Mine TFBank erfaringer er at denne banken ikke tilbyr lån med sikkerhet, og det betyr også at du ikke kan få lån der om du har betalingsanmerkninger. Utenom denne «mangelen», mener jeg at banken har et godt og dekkende tilbud av lån og kredittløsninger.

Hvor gode er TFBank sine lånevilkår?

TFBank tilbyr nokså gode lånevilkår, og du får blant annet mye fleksibilitet når det kommer til nedbetalingstid. Her kan du få inntil 15 års nedbetalingstid, noe som er gunstig om du ønsker lave månedlige avdrag.

Rentene til TFBank er det heller ikke noe urovekkende med. Mine TFBank erfaringer er at banken er ganske så gjennomsnittlig på dette området, og rentesatsene er middels høye. 

Merk deg likevel at renten på lån uten sikkerhet generelt sett er nokså høy sammenlignet med sikrede lån. Jeg skal ikke oppgi eksakte rentesatser her, da rentene har en tendens til å justeres fortløpende. 

Samtidig vil renten banken kan tilby deg være helt avhengig av din økonomi, og den er derfor veldig individuell.

Hvor mye kan man låne hos TFBank?

Hos TFBank kan du låne alt fra 5 000 til 500 000 kroner når det kommer til refinansiering. Den samme lånegrensen gjelder om du skal søke om forbrukslån.

Banken tilbyr også kredittkort, og på dette kan du få en kredittramme på inntil 100 000 kroner.

Hva er mine TFBank erfaringer med tanke på låneprosess?

Hos TFBank kan du søke om lån via et nettbasert skjema, og dette gjøres ved å først klikke deg inn på låneproduktet du interesserer deg for. Skal du for eksempel ha et lån til forbruk, kan du klikke på «Søk forbrukslån».

I det aktuelle skjemaet legger du inn dine personopplysninger, informasjon om lånet (nedbetalingstid og beløp), og andre opplysninger TFBank ber om.

Skjemaet sendes deretter inn, og deretter er det bare å vente. TFBank vil vurdere søknaden din og gi deg en tilbakemelding via e-mail. Jeg synes bankens låneprosess virker både intuitiv og trygg.

Har jeg gode erfaringer med TFBank når det gjelder sparing?

Øverst på nettsiden til TFBank kan du velge «Innskudd», og her finner du alt du trenger å vite om bankens spareprodukt. Du får valget mellom fast og flytende rente, og pengene dine er forsikret inntil 2 000 000 kroner.

1 050 000 svenske kroner vil sikres gjennom Riksgälden, mens øvrig innskudd opptil 2 000 000 norske kroner sikres hos Bankenes sikringsfond i Norge.

Sparerenten er forholdsvis god. Mine TFBank erfaringer er at sparerenten er høyere enn hva den er hos de fleste tradisjonelle banker. Samtidig er det mulig å få en noe høyere rente i enkelte av de andre spesialbankene.

Er TFBank brukervennlig og oversiktlig?

Ja, i aller høyeste grad. Jeg vil si at nettsiden fremstår som veldig moderne og ryddig, og det er uproblematisk å finne frem til spare- og låneproduktene som tilbys. Kundeservice er også bare et lite klikk unna, via knappen «Hjelp» i hovedmenyen.

Søknadsskjema for lån er lett tilgjengelig, også via forsiden. Dette er en bank for deg som ikke ønsker å måtte lete for mye rundt på nettsiden.

mine opplevelser og erfaringer med tfbank
TFBank sin hjemmeside (skjermbilde).

Hvordan er kundeservice hos TFBank?

TFBank tilbyr kundestøtte store deler av dagen, eller nærmere bestemt fra 08:00 til 20:00. Du kan nå banken via telefonnummeret 65 99 92 00, eller via kontaktskjemaet på siden. Banken har for øvrig en besøksadresse i Bergen sentrum.

Mine TFBank erfaringer er at kundeservicemedarbeiderne fremstår som hjelpsomme, og at support er lett tilgjengelig. Det eneste som trekker litt ned, er at kundeservice ikke er tilgjengelig i helgene, men dette er det også de færreste banker som kan tilby.

Hva er folk flest sine erfaringer med TFBank?

Ifølge TFBank selv har de noen av Norges mest fornøyde kunder, og er blant forbrukslånsbankene med best rangering med sine 4,5 av 5 stjerner i søkemotoren Google. TFBank får også høy score på andre nettsider som lar brukerne anmelde banker.

De aller fleste kunder virker å være svært tilfredse med både kundeservice, bankens produkter og rådgivningen som gis. Den store majoriteten av kundene er veldig fornøyde, mens kun et lite mindretall har negative erfaringer med banken.

Dette passer godt overens med mine egne erfaringer med TFBank. Her er det nemlig overraskende lite å pirke på.

Vil jeg anbefale TFBank til andre?

Ja. TFBank er et godt alternativ for deg som er på jakt etter en bank – enten det gjelder lån uten sikkerhet eller sparing. Er du imidlertid på jakt etter en bank som kan tilby lån til deg med betalingsanmerkninger, kan ikke TFBank hjelpe deg – dessverre.

Husk at jeg har testet mange banker, og at flere av disse kan hjelpe deg med lån – også om du har betalingsanmerkninger.

Mine generelle TFBank erfaringer, er at denne banken tilbyr kundeservice av høy kvalitet, gode muligheter for sparing, gunstige lånevilkår og en brukervennlig plattform. 

Jeg kan anbefale denne banken til forbrukere som har behov for en trygg og god bank med spareprodukter uten sikkerhet, og til deg som leter etter en sparebank.