Bankerfaringer.no

Bluestep eller Nordax – Hvilken bank er best?

Annonse fra Zen Finans

Få et gratis tilbud på lån fra flere banker i dag

Sjekk dine muligheter gratis hos flere banker samtidig for å sikre deg det beste lånet.

  • Zen Finans samarbeider med mange norske spesialbanker, og kan raskt finne ut hvor du får det beste tilbudet
  • Send inn skjemaet nedenfor så sjekker Zen Finans mulighetene dine innen kort tid, enten du vurderer et lån fra banken eller allerede har det fra før
  • Tjenesten er helt uforpliktende, konfidensiell og gratis
Skjema Zen Finans (spesiallån LP)
Eier du egen bolig eller har du kausjonist?

Ønsker du heller å fylle ut skjemaet direkte hos Zen Finans? Klikk her for å gå direkte til Zen Finans

Eksempelrente: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Bluestep og Nordax er to populære banker, og det finnes en rekke likheter mellom dem. Begge kan for eksempel tilby lån til kunder med betalingsanmerkninger. Så, hvilken bank synes jeg egentlig er best – Bluestep eller Nordax? La oss se hva som skiller de. 

Hva er historien bak Bluestep og Nordax?

Bluestep er en bank som kom på markedet i 2005, og den tilbyr i dag tjenester i en rekke nordiske land – inkludert Sverige, Norge og Finland. 

Nordax ble grunnlagt et par år før Bluestep, i 2003, og har kunder både i Finland, Sverige, Tyskland og Norge.

Både Bluestep og Nordax har svenske røtter, og kan skilte med stor suksess i en rekke land. Allerede her er det altså flere fellestrekk.

Logoene til Bluestep og Nordax Bank.


Hva synes jeg om låneproduktene til de to bankene?

Bluestep kan tilby en rekke ulike låneprodukter, noe som inkluderer både boliglån, mellomfinansiering og omstartslån. Alle disse lånene er lån med sikkerhet i bolig, og banken har ingen låneprodukter uten sikkerhet.

Tidligere har du kunnet lese om mine erfaringer med Nordax bank, og her kunne jeg blant annet fortelle at denne banken tilbyr forbrukslån, refinansieringslån og boliglån. 

Hvilken bank synes jeg har det beste tilbudet av lån, Bluestep eller Nordax? Her synes jeg at Nordax kommer seirende ut, siden banken kan tilby lån både med og uten sikkerhet.

Hvem tilbyr beste rente på lån – Bluestep eller Nordax?

Dersom jeg skal kunne sammenligne lånerenten hos Bluestep og Nordax, må jeg se på to låneprodukter som er mest mulig like. Jeg velger derfor å sammenligne Bluestep og Nordax sine refinansieringslån med sikkerhet, altså omstartslån.

Hos Bluestep kan du få alt fra 250 000 kroner og opptil et beløp tilsvarende 85 % av eiendommens markedsverdi. Snittrenten banken kan tilby er på 5,95 % i skrivende stund.

Hos Nordax kan du refinansiere fra 250 000 til 10 000 000 kroner med sikkerhet i bolig, men banken oppgir ingen snittrente. Dette gjør det dessverre vanskelig å konkludere med hvilken av bankene som har lavest rente.

En annen faktor som gjør det vanskelig å sammenligne de to bankene, er at rentene justeres fra tid til annen. Siden renten ikke er statisk, kan det veksle mellom hvilken av bankene som er best med tanke på rentesats. 

Hvordan er søknadsprosessen hos Bluestep og Nordax?

Når man skal søke om lån digitalt hos en bank, må man som regel fylle ut en rekke skjemaer. Hvem av Bluestep og Nordax tilbyr den beste og mest brukervennlige løsningen?

Når du skal søke om lån hos Bluestep har du hele tiden full oversikt over hvor langt du har kommet i søknadsprosessen. Du må fylle inn informasjon om lånet, deg selv, økonomien din og bekrefte søknaden. Prosessen er veldig brukervennlig etter min mening.

Hos Nordax får du også oversikt over hvor langt du har kommet i søknadsprosessen, og du må oppgi informasjon om lånet, deg og økonomien din, og deretter bekrefte søknaden. Jeg mener at søknadsprosessen er veldig intuitiv her også.

Det er minimale forskjeller i søknadsprosessen til de to bankene, og jeg mener at det mest rettferdige er å gi begge bankene full pott på dette området.

Hvilken bank er best til sparing?

Enten du velger Bluestep eller Nordax, kan du få en bank som tilbyr sparing med flytende eller fast rente. Jo høyere sparerente, jo bedre er det for deg som kunde.

Bluestep tilbyr sparing med fast rente der renten varierer fra 1,25–1,40 %, avhengig av hvor lenge du skal spare (1–5 år). Det meste du kan spare er 2 000 000 kroner. Velger du en sparekonto med flytende rente, kan du få 0,80–0,85 % i rente.

Hos Nordax bank kan du se frem til en rente fra 1,37–1,50 % om du velger en fastrentekonto, og du kan spare inntil 5 000 000 kroner. Har du en vanlig sparekonto er renten på 1,12 %.

Jeg mener at Nordax er det beste valget dersom du ønsker å spare, i hvert fall basert på sparegrensen og rentene som tilbys i skrivende stund. Husk imidlertid på at rentene kan variere, og at Bluestep kanskje er det beste valget på et annet tidspunkt.

Hvilken bank har best kundeservice – Bluestep eller Nordax?

Jeg har tidligere delt mine erfaringer med Bluestep, og her kunne jeg blant annet fortelle om at bankens kundeservice imponerer med å kunne kommunisere på hele 20 forskjellige språk. Banken har også en detaljert FAQ, og det er enkelt å kontakte dem via telefon eller e-post.

Bluestep sin kundeservice er tilgjengelig fra 09:00 til 18:00 mellom mandag og torsdag, mens på fredagene stenger kundeservice klokken 16:00.

Nordax bank er tilgjengelig mellom 09:00 og 17:00 mellom mandag og fredag, og kan i likhet med Bluestep nås på både e-post og telefon.

Hvilken bank synes jeg har best kundeservice – Bluestep eller Nordax? De to bankene kan begge tilby veldig god support, men jeg synes kanskje at Bluestep sin kundeservice trekker det lengste strået.

Hvilken bank er mest brukervennlig?

Når du skal velge bank er det også viktig å tenke over brukervennlighet. Du bør kunne få en sømløs og enkel opplevelse når du skal navigere på bankens nettside. Det bør for eksempel være enkelt å finne informasjon om renter og annen viktig informasjon.

Så, hvilken bank er mest brukervennlig – Bluestep eller Nordax? Her er det minimale forskjeller. De to bankene har ulikt design på nettsiden, men begge har oversiktlige menyer og lett tilgjengelig informasjon.

Jeg vil likevel tørre å påstå at Bluestep sin nettside er hakket mer brukervennlig. Banken har for eksempel en praktisk FAQ på startsiden, og det er lekende lett å finne informasjonen man er ute etter.

Hvilken bank vil jeg anbefale av Bluestep og Nordax?

Står valget mellom Bluestep eller Nordax? Dette er to banker som begge kan skilte med gode låne- og spareprodukter, brukervennlige nettsider og gunstige sparerenter.

Det er vanskelig å velge en favoritt, for begge er veldig brukerorienterte og gode banker. Basert på en helhetsvurdering konkluderer jeg med at de to bankene er best på hver sin måte.

Nordax er etter min mening hakket bedre på låneprodukter og sparing, mens Bluestep er marginalt bedre på brukervennlighet og support. 

Til syvende og sist bør den banken som kan gi deg det beste tilbudet stå sterkest, så lenge noe annet ikke trekker voldsomt ned.